Έχετε ανάγκη για στήριξη και ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα; Μάθετε περισσότερα

Επικαιροποιώντας τις ενημερώσεις σχετικά με τη λήξη των Πράξεων, σας γνωστοποιούμε τα κατωτέρω:

  • Μετά την  παράταση φυσικού αντικειμένου των Πράξεων (βλ. ανακοίνωση 06.10.2022) το φυσικό αντικείμενο λήγει στις 30.06.2023. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εν λόγω ημερομηνία θα πρέπει να έχουν εκτελεστεί όλες οι συμβάσεις, να έχουν ολοκληρωθεί οι διανομές και οι προωθήσεις προϊόντων σε δομές και να έχουν μηδενιστεί όλες οι αποθήκες. Τυχόν αδιανέμητα αποθέματα και ανεκτέλεστα υπόλοιπα συμβάσεων θα καθίστανται μη επιλέξιμα για χρηματοδότηση από το ΕΠ ΕΒΥΣ.   
  • Για τις Πράξεις που έχουν λάβει και 2η υπερδέσμευση (βλ. ανακοίνωση 01.12.2022), η ανωτέρω λήξη φυσικού αντικειμένου ορίζεται στις 30.09.2023. 
  • Η λήξη του οικονομικού αντικειμένου όλων των Πράξεων ορίζεται στις 31.12.2023. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εν λόγω ημερομηνία θα πρέπει να έχουν εκτελεστεί όλες οι πληρωμές δαπανών. Σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δαπανών στο ΟΠΣ θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση της Διαχειριστικής Αρχής.
  • Τα ανωτέρω ορόσημα λήξης φυσικού αντικειμένου ισχύουν και για την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων, καθώς και για τις ενέργειες που εντάσσονται στην κατηγορία των διοικητικών δαπανών, με την κατωτέρω εξαίρεση: Είναι αποδεκτό το φυσικό αντικείμενο των συμβάσεων που αφορούν σε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των διοικητικών δαπανών να λήγει στις 31.12.2023 εφόσον α) οι συμβάσεις έχουν συναφθεί πριν τις 30.06.2023 και β) στο φυσικό τους αντικείμενο περιγράφονται και υπηρεσίες που αφορούν στην τακτοποίηση του οικονομικού αντικειμένου των Πράξεων, που λήγει 31.12.2023.
Κατηγορίες

© ΤΕΒΑ 2016-

Website designed and developed by Agile Vendors